Dieta Warzywno - Owocowa
Ta forma odżywiania oparta jest o dietę opracowaną przez Long Vita – Czapielski Młyn ponad dziesięć lat temu, ma właściwości lecznicze mając na celu oczyszczenie organizmu ze wszystkich szkodliwych substancji. Poprzez niską kaloryczność i eliminowanie składników typu węglowodany, białko, i wszelkiego rodzaju tłuszczy, efektem ubocznym jest pozbycie się zbędnej masy ciała. Tak więc dieta prowadzi do oczyszczania oraz spadku wagi.
Jest to dieta którą powinno się stosować dwa razy do roku, nie dłużej niż 5 tygodni jednorazowo.
Ważnym elementem tego rodzaju diety jest prawidłowe wyjście. Wychodzenie z diety warzywno-owocowej, polega na stopniowym zwiększaniu kaloryczności posiłków poprzez wprowadzanie w odpowiedniej kolejności i proporcjach tłuszczów, białka i węglowodanów do codziennego jedzenia.
Czas poświęcony na wychodzenie powinien trwać połowę okresu spędzonym na diecie warzywno-owocowej.
Jest to dieta którą powinno się stosować dwa razy do roku, nie dłużej niż 5 tygodni jednorazowo.
Ważnym elementem tego rodzaju diety jest prawidłowe wyjście. Wychodzenie z diety warzywno-owocowej, polega na stopniowym zwiększaniu kaloryczności posiłków poprzez wprowadzanie w odpowiedniej kolejności i proporcjach tłuszczów, białka i węglowodanów do codziennego jedzenia.
Czas poświęcony na wychodzenie powinien trwać połowę okresu spędzonym na diecie warzywno-owocowej.
Właściwości Diety | |
Kaloryczność | 460 kcal |
Cel | Detoksykacja i neutralizacja |
Składniki odżywcze | Witaminy, minerały i błonnik |
Zastosowanie |
Oczyszczanie organizmu od codziennego trybu życia |
Poprawa układu odpornościowego (alergie / nawracające infekcje / choroby autoimmunologiczne) |
Zaburzenia metaboliczne, takie jak cukzyca typu II i otyłość |
Insulino-odporność, wysoki poziom cholesterolu |